5 nõuannet, et luua parem suhe rahaga

eneseareng
suhe rahaga

Raha on alati olnud siin selleks, et toetada meie unistusi ja tuua kokku erinevad kogukonnad. See toimib vahetuskaubana, võimaldades inimestel kaupu ja teenuseid raha vastu vahetada.

Näiteks võib keegi Mehhikos omada kakaod, mis on teises maailma osas haruldane. Seetõttu vahetatakse kakao millegi vastu, mida nende piirkonnas kergesti kättesaadav ei ole.

See näitab, kuidas raha hõlbustab ülemaailmselt inimestevahelist suhtlust ja koostööd.

Siiski on raha ümber palju väärarusaamu, eriti spirituaalse maailma kontekstis. Paljud usuvad, et vaimsus ja jõukus on omavahel vastuolus. Tegelikult on kõik elu aspektid, sealhulgas raha, olemuslikult vaimne. Isegi need, kes end spirituaalseks ei pea, kogevad elu ikkagi vaimsest perspektiivist.

Kui hakkame nägema raha läbi teise vaatenurga, on meil võimalik ka murda vaesuse mõtteviisi.

Vahel kogeme rahaga seotud traumasid ning süüdistame raha selle trauma tekkimises. Kuid selle puhul on tegu mõttemustriga, mis võib väljenduda ka teistes elu valdkondades.

Näiteks kui naisel on olnud traumeerivaid kogemusi meestega, siis enda traumade projitseerimine kõigile meestele ei anna teistsugustele meestele võimalust näidata enda head olemust. Samamoodi pole otstarbekas raha süüdistada kui trauma tekitajat.

Kui meil on selgus oma vajadustest ja pakume teistele väärtuslikku panust, liigub raha meie poole vabamalt. Selline selgus on kooskõlas vaimse aspektiga, mis meelitab ligi küllust.

Inimesi, kes teadlikult töötavad vastu oma soovile raha saada ei ole võimalik ka kellelgi teisel aidata. Raha probleem on üleilmne ja see ei piirdu ainult vaimsete kogukondadega. See nõuab sisetööd ja uurimist alateadlike rahauskumuste osas.

HARJUTUS: Üks tõhus meetod on kirja panna ja jälgida kõiki uskumusi, mis seoses rahaga meelde tulevad. Seejärel loo teadlikult uus lugu, keskendudes sellele, mida soovid oma finantselus muuta.

Piiravate uskumuste vabastamiseks on oluline loobuda nendest uskumustest, mida oleme pärinud või loonud oma kasvatuse põhjal. Pere ja ühiskondlikud mõjud kujundavad sageli meie uskumusi raha kohta. Kasvades üles vaeses peres, on suurem tõenäosus jääda ka samasse finantsolukorda, kui ei toimu aktiivset tööd, et muuta oma suhtumist rahasse.

Mõned raha positiivsed küljed:

  1. Raha võib pakkuda suuremat vabadust ja võimalusi;
  2. Raha saab kasutada positiivse muutuse vahendina;
  3. Raha pakub turvatunnet ja stabiilsust.


On oluline muuta oma perspektiivi ja näha raha kui positiivset jõudu, mis suudab inimesi ühendada. Selle asemel, et keskenduda negatiivsetele aspektidele, saame valida nägemaks raha positiivset mõju meie eludes ja maailmas. Rahal on võime ühendada inimesi erinevatest maailma nurkadest, hõlbustades koostööd ja soodustades vastastikust kasu. Positiivsete vaatenurkade omaksvõtmise ja nende  integreerimise kaudu saame ära kasutada raha täielikku potentsiaali.

Siin on 5 nõuannet tervislikumaks suhteks rahaga:

  1. Märka oma piiravaid uskumusi: Võta aega, et märgata ja tegeleda alateadlike hirmude, kahtluste või ennasthävitavate mustritega, mis võivad takistada sind finantsheaolu saavutamast. Asenda need julgustavate uskumustega, mis toetaksid su küllust.
  2. Harjuta teadlikku kulutamist: Arenda enda teadlikku suhtumist kulutamisse. Vali kulutada raha kogemustele, toodetele ja teenustele, mis toovad sulle rõõmu, lisavad sinu elule väärtust ning toetavad üldist heaolu.
  3. Õpi, kuidas raha voolab: Mõista, et raha on nagu energia, mis on liikumises. Lase sellel vabalt oma ellu siseneda ja sealt väljuda. Väldi raha kinni hoidmist hirmust või puuduse tundest. Pigem vaata raha kui dünaamilist jõudu, mida saab kasutada positiivse mõju loomiseks ja üldise heaolu edendamiseks.
  4. Arenda positiivset suhet rahaga: Kohtle raha samamoodi nagu sõpra või partnerit. Hoia rahaga teadlikku suhet, andes sellele tähelepanu, austust ja tänulikkust. Vaata regulaarselt neutraalse mõtteviisiga üle oma finantsolukord, lastes lahti negatiivsetest emotsioonidest ja hinnangutest. Pea meeles, et sinu finantsreaalsus on sageli parem, kui sa esialgu arvata võid.

    Kui soovid rohkem teada saada oma eesmärgi leidmisest, kuidas olla rahaga sõber, ettevõtte ja sissetuleku kasvatamine uskumuste kaudu ning paljust muust, millest arutleme Christina Gomesega, siis kuula meie täispikka podcasti siit: https://youtu.be/9Rdn3pCmKp8

 

 

 

 

SUBSCRIBE FOR NEWSLETTER