Coachingu 101: Eesmärkidest saavutusteni

eneseareng
coaching

Tänases kiiresti muutuvas ja nõudlikus maailmas võime end leida eksinuna ja ebakindlana, mida tegelikult elus teha tahame. Tihti puudub meil teadmine sellest, mis teeb meid tõeliselt õnnelikuks. On loomulik tunda vajadust selguse ja eesmärgitunde järele. Taolised mõtted on esimesed märgid sellest, et coaching on midagi, mis sind aidata võiks!

Life coaching on tulemuslik praktika, mis võimaldab inimesel avastada oma tõeline potentsiaal, seada ja saavutada oma eesmärke ning ületada takistusi, mis teda tagasi hoiavad.

Uurime veidi coachingu maailma, vastates enamlevinud küsimustele ja selgitades, kuidas see sulle kasuks võib tulla.

 

Mis on life coaching?

Life coachingus keskendutakse erinevatele eluvaldkondadele nagu karjäärile, suhetele, isiklikule arengule ja üldisele heaolule. Inspireerivate vestluste, eesmärkide seadmise ja strateegiate abil aitab life coach inimestel luua selgust, arendada eneseteadlikkust ning teha samme oma soovitud tulemuste suunas.

 

Kuidas coaching toimib?

Minu coachingu sessioonid toimuvad üks-ühele, nii kohapeal kui ka veebivahendusel. Minu eesmärk coachina on luua turvaline ja hinnanguvaba keskkond, kus klient saab vabalt ennast väljendada. Aktiivse kuulamise ja küsimuste esitamise kaudu juhendan klienti uurima oma väärtusi, uskumusi ja motivatsiooni. Koos määratleme eesmärgid, loome tegevuskava ja töötame soovitud muutuse suunas. Life coaching võib kesta mõnest nädalast mitme kuuni või isegi jätkuda pikemal perioodil pideva kasvu toetamiseks.

 

Kuidas coaching sind aidata saab?

Coachinguga on võimalik saavutada mitmeid tulemusi:

  • suurenenud selgus ja eneseteadlikkus;
  • eesmärkide seadmine ja saavutamine;
  • kasvav enesekindlus ja enesehinnang;
  • parem töö-elu tasakaal;
  • paremad suhtlemisoskused;
  • efektiivne stressijuhtimine;
  • oskus teha otsuseid;
  • elu väljakutsetega toimetulek.

 

Kui palju coaching maksab?

Coachingu hind sõltub coachi kogemusest ja programmi kestusest. Tehes investeering coachingusse, on oluline kaaluda selle väärtust ja pikaajalisi hüvesid. Mõned coachid pakuvad teenust tunnihinna alusel, teised aga pakette, näiteks 10-kordset paketti. Minu coachingu hinna leiad SIIT. Kui on soov võtta 3-kuuline pakett (12 kohtumist) hinnaga 999 €, siis VÕTA MINUGA ÜHENDUST.

 

Mis on life coachi ja terapeudi erinevus?

Kuigi nii coachid kui ka terapeudid aitavad inimestel on orjenteeritud isiklikule arengule, on coachingu ja teraapia lähenemised erinevad. Kui coaching keskendub peamiselt olevikule ja tulevikule, süveneb teraapia minevikukogemustesse. Coaching on suunatud tegudele ja tulemustele, samas kui teraapia hõlmab sageli emotsioonide ja traumade uurimist.

Olles nii coachi kui ka terapeudi rollis, usun, et nende kahe praktika ühendamine võib aidata minu klientidel saavutada soovitud eesmärke teadlikumalt ja kiiremini.Ma usun, et püsivate muutuste saavutamiseks peame esmalt vaatama minevikku ja mõistma, mis takistab meid saavutamast seda, mida soovime ja mida ihaldame. Sellepärast kasutan vajadusel mõlemat lähenemist, et pakkuda parimat tulemust. 

 

Millega saab coach mind aidata?

Coaching on väga efektiivne kui tegeleda konkreetsete eesmärkide ja väljakutsetega. Olgu selleks karjääri loomine ja edendamine, suhteprobleemid, aja juhtimine või isiklik kasv. Coach suudab pakkuda juhendamist, vastutustundlikkust ja praktilisi strateegiaid, mis on kohandatud individuaalsetele vajadustele.

 

Milliseid tehnikaid coach kasutab?

Coach kasutab mitmeid efektiivseid tehnikaid, et aidata kliendil saavutada soovitud tulemust:

  • eesmärkide seadmine ja tegevuskavade koostamine;
  • visualiseerimise ja afirmeerimine;
  • päeviku pidamine ja enesepeegeldus;
  • vastutuse võtmine ja edusammude jälgimine;
  • suhtlemisoskuste arendamine;
  • kognitiivne ümberhindamine ja mõttemudelite muutmine;
  • positiivse psühholoogia sekkumine;
  • aja juhtimise ja prioriteetide seadmise strateegiad.

 

Kuidas valida kvalifitseeritud coachi?

Kvalifitseeritud coachi leidmine hõlmab mõningaid olulisi samme: uurige usaldusväärseid treeninguorganisatsioone; lugege klientide arvustusi ja soovitusi; pöörduge soovituste saamiseks sõprade, pere või usaldusväärsete spetsialistide poole; uurige nende koolitustausta, sertifikaatide ja kogemuste kohta. Broneeri coaching minuga SIIN.

 

Coaching on muutustele suunatud teekond, mis võimaldab inimesel avastada oma täielikku potentsiaali, ületada takistusi ja luua rahudluspakkuv elu. Töötades koos kvalifitseeritud coachiga, saad selguse, sead eesmärke ja asud isikliku kasvu ja enesearengu teele. Astu esimene samm täisväärtusliku ja mõtestatud elu suunas - investeeri iseendasse ja lase coachingul olla sinu teejuht.

 

 

 

 

SUBSCRIBE FOR NEWSLETTER